Home » Hemeln

Hemeln aan de Weser

Weser camping

Unterdorf 34
34346 Hann. Münden OT Hemeln
Duitsland
 
Genoeg te zien in de omgeving. De camping ligt direct aan de Weser. In het dorp is een pontje die je overzet naar de overkant. Na een korte autorit ben je zo in het prachtige Reinhardswald.

Natuurpark Reinhardswald

Machtige, eeuwenoude eiken, uitgestrekte beukenbossen, idyllische rivierdalen en heldere kalksteenhellingen boven de Diemeldal, vakwerkparels in historische oude stadjes en charmante kastelen en paleizen midden in een sprookjesachtig vakantielandschap - het natuurpark Reinhardswald is een unieke combinatie van verschillende natuurlijke en culturele landschappen.

De gebroeders Grimm verzamelden hier de verhalen voor hun beroemde sprookjes.
De toren van Rapunzel in Trendelburg en het kasteel van Doornroosje Sababurg zijn de beroemdste locaties van de sprookjes van Grimm, die zich in het natuurpark Reinhardswald bevinden. 


Sababurg

Sababurg is het Doornroosjekasteel, een hotel.
In de directe omgeving Tierpark Sababurg en het Urwald Sababurg onderdeel van het Reinhardswald.


Hann.Münden

Hannoversch Münden, kortweg Münden genoemd is een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Münden is gelegen op de plaats waar de Werra en de Fulda samenvloeien en de Wezer vormen.

 Sinds 1971 is de naam officieel Hann. Münden, waarbij Hann. niet alleen afgekort wordt geschreven, maar ook zo uitgesproken.


Immenhausen

Het glasmuseum in Immenhausen am Reinhardswald bij Kassel is een van de weinige bijzondere glasmusea in Duitsland. Het werd in 1987 geopend door de stad Immenhausen in het omgebouwde generatorgebouw van de voormalige glasblazerij in Süßmuth.


Bad Karlshafen

Bad Karlshafen is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen, en maakt deel uit van het district Kassel.

Bad Karlshafen telt 3.497 inwoners.


Hadamar

Hadamar is een plaats in de Duitse deelstaat Hessen. De stad telt 12.297 inwoners. Hadamar is bekendheid van Kliniek voor Forensische Psychiatrie/Centrum Sociale Psychiatrie.
In het oude hoofdgebouw bevindt zich de "Gedenkstätte Hadamar". Daar wordt aan de moord op mensen met beperkingen en psychische stoornissen tijdens het nationaalsocialistische regime in het Euthanasiecentrum Hadamar herinnerd.