Rondje Liwwadders

de Post is de Post niet meer

Nu wil men nog minder vaak langs de brievenbussen. Peter de Graaf kan er over meepraten. Hij is nog een ouderwetse postbode. Een die eerst sorteert en daarna zijn wijk loopt. Hij is de laatste in Leeuwarden die dat in deze combinatie nog doet.

De Graaf gaat 's morgen in alle vroegte naar Assen om de post te sorteren (al het sorteerwerk is uit Friesland verdwenen), daarna rijdt hij naar zijn wijk in Huizum om tussen half twaalf en twee de post in de bus te doen.

Klanten die bankieren bij de Handelsbanken keken onlangs vreemd op toen ze hun poststuk van hun bank aan het Zuiderplein ontvingen. Op het poststempel stond Zweden. Deze post gaat dus via Zweden via Assen naar Leeuwarden.
Eerder maakten we al een hilarisch filmpje over juwelier Doodkorte aan de Nieuwstad waar de post ook onbedoeld een rolletje in speelde. Kijk vooral naar het einde van dit filmpje.

Lees meer »

Cambuurstadion

Bericht rond het Cambuurstadion.
Lokale sportondernemer Joep Adema wordt geweerd uit het nieuwe Cambuurstadion. Hij zegt: Goedemorgen, even een update. Wij hebben in het verleden contact gehad over onze plannen om te investeren in een fitnesscentrum in het Cambuurstadion. De makelaar vertelde ons dat Basic Fit het tegenhoudt. Ze willen geen concurrentie blijkbaar in de buurt. Als de gemeente lokale ondernemers niet tegenwerkt om te investeren en werkgelegenheid te creëren, dan zijn het wel beursgenoteerde bedrijven die bang zijn voor een beetje concurrentie. Leve de vrije economie en de macht van het grootkapitaal, aldus Adema die eerder zijn oog had laten vallen op een terrein naast de velden van Blauw Wit en daarop een optie nam. De optie werd later teruggetrokken door de gemeente Leeuwarden.

Lees meer »