Currywurst

Gepubliceerd op 16 maart 2024 om 18:17

Hoe bedoel je, zegt een mevrouw die naast me staat aan de reling van het Rijn cruiseschip tegen me als ik haar vertel dat ik een rivier stroomafwaarts veel mooier vind dan stroomopwaarts.

Nou, leg ik uit, kijk eens naar de oevers. Hoe lekker snel ze voorbij glijden. Over deze afstand hebben we op de heenweg vier dagen gedaan en de terugvaart kan in twee dagen. Morgen zijn we weer in Arnhem, zei ze. Dan is het reisje weer voorbij en begint het gewone leven weer.  Godzijdank, zeg ik. Ga je mee een glaasje drinken in de bar voor we voor de laatste keer met ons bord aan moeten schuiven langs het buffet? Ik hoop dat ze eindelijk eens een keer een lekkere currywurst hebben. Ik heb net al een kop thee gedronken, zei ze toen ze wegliep.

 Ingrediënten:

  • 250 gram tomatenpassata
  • 1 gehakt sjalotje
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 halve eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zout
  • suiker
  • 1 theelepel sambal oelek

Voor de currywurst:

  • 4 kalfsworstjes
  • kerriepoeder

Bereiding:

Roer voor de saus alle ingrediënten behalve de sambal, door elkaar in een sauspan.  Laat de saus een kwartiertje zachtjes koken. Voeg daarna de sambal toe. Gril de worsten op een grilplaatje of bak ze in een koekenpan. Snijd de worsten in plakjes en overgiet ze met de saus. Strooi er daarna nog een beetje kerriepoeder over.