
Op één of andere manier denkt een Zweedse meubelgigant al jaren dat ik familie ben. Regelmatig verschijnt er een berichtje op mijn laptopschermpje van de IKEA Family dat ze weer leuke dingen voor me hebben. Meestal overweeg ik dan om afscheid te nemen van deze familie. Ik heb lang genoeg te veel stress gehad van deze familie. Te veel of te weinig schroefjes, gaatjes op verkeerde plekken en als straf nog gezellig gore Zweedse gehaktballetjes eten.
En gisteren kreeg ik via de mail een bericht dat ik, als ik er voor kies om bij deze gezellige familie te komen eten, ik mijn tweede bord frites en saté met saus gratis krijg. Lieve familie, denk ik dan. Jullie kennen me niet. Als jullie me gekend hadden dan hadden jullie geweten, dat ik een kleine eter ben. Dat een tweede bord eten voor mij een soort rijstebrijberg is waar ik me niet doorheen eet. Regel liever dat ik die klote meubelen van jullie niet zelf in elkaar hoef te zetten, maar dat ik ze kant-en-klaar kan meenemen. En doe wat aan het recept van die kloterige Zweedse gehaktballetjes alsjeblieft.
Ingrediënten:
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
2 theelepels vissaus
1 eetlepel zoete chilisaus
1.5 deciliter water
Bereiding:
Roer in een kom de pindakaas, sojasaus, sesamolie, vissaus en zoete chilisaus door elkaar. Verdun de saus met water.
Doe de saus in een pan met een dikke bodem en verwarm de saus al roerende. Gebruik je de saus als dipsaus dan hoeft deze niet verwarmd te worden.